VANAAJAMAJA MTÜ

MTÜ Vanaajamaja tegeleb 1998. aastast Eesti taluarhitektuuri ja traditsiooniliste ehitusvõtete uurimise, õpetamise ja tutvustamisega. Meie eesmärgiks on tõsta inimeste teadlikkust vanade majade hooldamisel ja taastamisel, aidata kaasa traditsioonilise taluarhitektuuri heaperemehelikule arendamisele ja väärtustada Eesti ehituspärandit.

Vanaajamaja Koolituskeskus asub Põlvamaal, Mooste mõisakompleksi renoveeritud kuivatihoones. Avaras töökojas viivad kogemustega meistrid koolitusi läbi aastaringselt. Väljaehitamisel on katusealune seminariruum väiksematele gruppidele õppepäevade läbi viimiseks. Koolituskeskusele lisavad hubasust ajalooline kuivatiahi, saun ning kööginurk.

Muinsuskaitse all olev vana viljakuivati hoone kuulub Mooste vallale. Vanaajamaja hakkas hoonet taastama EL struktuurifondide toel 2010. aastal. Taastamistööde käigus õnnestus renoveerida ja töökorda seada üks hiiglaslikest kuivatiahjudest, mis lisaks paigaldatud maaküttele aitab suurt kivihoonet talvel sooja hoida. Hoone ümberehitustööd on lõppjärgus, väljaehitamist vajab veel teise korruse õpperuum.

Küsi pakkumist sellelt ettevõttelt